עמית אביגור, 15.10.12
באירוע קבלת העיטור השתתפה מקהלת הנערות 'שני', פרי חזונו של מהטה וחלק מתכנית 'מפנה', שמורכבת מנערות יהודיות וערביות. המקהלה ביצעה עיבוד מעניין לטקסטים מסורתיים של שני העמים בשתי השפות. בנוסף ניגנה רביעיית ריכטר, המורכבת מנגני התזמורת הפילהרמונית, את הפרק הראשון מרביעיית המיתרים של גריג. שני הביצועים המוזיקליים היו מעניינים ומהנים להאזנה, אלמלא הרעש הלא הולם של כלי התקשורת השונים שנכחו במקום.
מאסטרו מהטה, שקיבל בשנות השמונים קביעות לכל החיים בתפקיד ניהול התזמורת הפילהרמונית, נשא דברים אודות תרומתה של התזמורת למדינת ישראל וייצוגה בעולם, וכן הודה בידידות אישית לשמעון פרס על הענקת העיטור. בהמשך להתבטאויותיו האחרונות, דבריו של מהטה כללו גם הקשרים פוליטיים, שנאמרו בדיפלומטיות רבה. 'הכשרון נמצא שם, ואני מקווה שיגיע היום ואחד מהצעירים הערבים שמקבלים חינוך מוזיקלי ינגן בתזמורת הפילהרמונית הישראלית', אמר. בהקשר של מקהלת הנערות שני, הביע מהטה תקווה לעתיד בטוח יותר: 'אם יכולים לשיר ביחד- אתם יכולים גם לחיות ביחד'.
הנשיא פרס שיבח את פועלו הממושך של מהטה עם התזמורת הפילהרמונית ועם העם בישראל: 'אינך מנצח רק על התזמורת, אלא גם על הלבבות של כולנו'. פרס ראה בקריירת הניצוח המפוארת של מהטה דוגמת מופת למנהיגות נכונה שאינה מושלת ושולטת, אלא מכווינה ובונה.
במעמד קבלת העיטור נכחו יצחק נבון ומאיר שמגר, וכן דיפלומטים הודים וידידים. לא נרשמה נוכחות של חברי כנסת ישראליים מכהנים.