ערב "טעימות" של האנסמבל הקולי החדש יוצר הר של ציפיות לקראת הקונצרטים המתוכננים להמשך העונה / עמיר קדרון, 18.9.11
לפני מספר שבועות נעלו חברי האנסמבל הקולי החדש (המלך ארתור, אופרה בכנסיה) את עונת ההופעות שעברה בסיור הופעות בצרפת, וכמתאבן לעונה הנוכחית החליטו להעלות ערב שיכלול יצירות מהתכנית שבוצעה שם.
המופע "קולות מארץ הקודש" (17.9, המרכז למוזיקה ע"ש פליציה בלומנטל) נפתח ברגל ימין עם ביצוע יפהפה למזמור "אדון עולם" מאת המלחין היהודי בן תקופת הבארוק, סלומונה די רוסי. גורם ההפתעה היתה החלטתו המבריקה של מנצח האנסמבל, יובל בן עוזר, להפריד רביעיית זמרים מההרכב ולהציבם ביציע, ליצירת אפקט אנטיפוני. השירה המעודנת, והאופן בו המוזיקה אפפה את הקהל, חידדו את הרושם הדתי-מיסטי של המוזיקה.
בהמשך הערב, שמידת ההנאה ממנו עמדה ביחס הפוך לאורכו (כ-70 דקות) שר ההרכב שלל יצירות ממגוון תקופות וסגנונות, ותקצר היריעה מלהתייחס לכולן. מנה נוספת של ליטורגיקה משובחת נָכונה ב-"O Magnum Misterium" של פולנק ואח"כ, בנימה שונה, קלה בהרבה ואולי נוסטלגית-משהו, בפיוטים שעיבד דב כרמל.
עניין רב עוררה גרסתו של בוריס פיגובאט (יליד 54') ל"על נהרות בבל". אין מדובר ביצירה קלה במיוחד להאזנה, בעיקר ביחס ליתר התכנית. אווירתה כבדה לרוב, ובמהלכה – שוב, בניגוד חריף לשאר היצירות – עוצמת הקולות העפילה לרמה מעיקה ממש. אין בציון עובדה זו משום גינוי, כיוון שמדובר בצעד הנובע מאסתטיקה אמנותית. כך או כך, ההחלטה לשלב את "על נהרות בבל" היתה נכונה וחשפה עוד טפח מיכולות האנסמבל.
המוזיקה החילונית לא קופחה: גולת הכותרת של הערב היתה, ללא ספק, "שירת הציפורים" של מלחין הרנסנס המאוחר ז'נקן. הביצוע – עירני, נלהב וחד כתער – ביטל את מחסום השפה, וכך, גם מבלי להתמצא בדקויות הטקסט העוקצני, הקהל נהנה מאד מהשירה. הסוד, ככל הנראה, טמון בחדוות העשיה הניכרת היטב על פני הזמרים.
ההופעה נחתמה בשני שירים מאת נעמי שמר. תחילה, עיבוד מקסים, ג'אזי וקליל ל"שנינו יחד תחת מטריה אחת", ואחריו "שלג על עירי". במהלך השיר האחרון היו כמה כניסות לא מדויקות בחטיבת הסופרן, ובנשימה זו חובה לציין גם שצמצום מספר הזמרים עבור הקונצרט המדובר, שנעשה לצורך התאמה למימדי האולם, הפר את האיזון בין החטיבות – ההשפעה ניכרה בעיקר אצל הטנורים. יחד עם זאת, היתרונות עולים על החסרונות: צליל האנסמבל זך, נקי ובהיר, ושירתו היא מופת של מוזיקליות.
לקראת תום ההופעה, הציג המנצח את תכנית העונה: בנובמבר, הקונצרט הפותח – בניצוח אנדרו פארוט – יכלול את הרקויאם של פורה לצד אורטוריית חג המולד של סן-סנס. מעט לפני כן ישתלב האנסמבל בקונצרט פתיחת העונה של תז' נתניה (לשעבר הקאמרית הקיבוצית), אשר גם בו יבוצע אותו רקויאם יחד עם המגניפיקט של באך.
הקונצרט העוקב יתרכז סביב ברהמס ומלחינים שקדמו לו ושביצירותיהם מצא עניין: באך ושיץ. בחודש מרץ יתקיים המופע המסקרן של העונה: הקנטטה "רבי אמנון ממגנצה" שהלחין רון ויידברג ושבוצעה ע"י ההרכב בפסטיבל ישראל 99'. לסיום, יקדיש האנסמבל ערב למוזיקה אמריקנית, ובו ספיריטואלס ויצירות מאת גרשווין, קופלנד ועוד.